“kabanjaran ka cikajang

melak lauk di sisi sawah

hoyong ngajaran nganjang ka cikajang

da cek beja mah wewngkun anu merenah”

Cikajang…. mangrupakeun hijij wewngkon anu aya di belah kidul Kota Garut, hawana tiis matak betah ngagojod saban isuk…., nya pantes atuh… diriung ku gunung…….,jeung… perkebuna teh anu ngaplak…

Ayeuna.. Cikajang geus jadi kota leutik…. pan ayeuna mah…. barudak ngorana oge tos kalungklring.. nyepeng HP anu pang anyarna, beda jeung jaman kuring otot leho ” ups bit ketang kuring mah teu otot leho”… boboraah HP…., da eta we… emut jaman naksir ka hiji wanoja sakabeh cara dilakokan.. timimiti nginjem bukuna nepika…..,,,nmmmhhh nya kitu we lah…..

Ekonomina katinggalina tos maju…. da eta we… sapanjang jalan… asup ka cikajang… bengkel motor.. jarugjleg…. cigana sameter hiji aya bengkel motor…. kitu deui toko-toko….. asa reuteum ayeuna mah….

nineung ka Cikajang?