Sanajan basajan, lembur kuring jadi panineungan….. asa hese rek poho….. komo ayeuna cuaca sigana geus balikd eui ka bareto….. di Cikajang ( Giriawas ) khususna lembur kuring jam 9 isuk-isuk masih ngeunah keneh ngahenen…. tiris atuda, lamun wanci maju ka sore… jam tiluan halimun geus turun…… ngeunahna ngadeudeurak hareupeun hawu…

Lamun peuting reang kunu maca kuran atawa ngan saukur pupujian dina sapikeur….. patarik-tarik…. kabayang lembur sepi ku gerungna sora mobil….. patembalan ti uanggal TOA masjid,…

mmmhhh…. bener-bener nineung kuirng mah….

Asa inget waktu poe sabtu sababraha poe katukang kuring ngariung jeung nonoman ti Garut, cenah baheula mah… ciri khas Garut teh… mun hareupeun imah aya tangkal jeruk, tukangeun aya kandang domba… lamun aya tamu sok di suguhan dodol Garut…. alah da enya atuh…. di lembur kuring mah masih keneh aya anu kitu teh…. sok geura nganjang kadieu…

komo tukaneun imah kuirng mah lega ku kebon wortel… he he he h

Cag ah….